Lekkerlamsvlees.nl

    • Home
    • Cake en taart
    • Hartige Taart
    • Kip
    • Italiaans
    • Lamsvlees
    • Rijstgerechten
    • Soep
    • Typisch Hollands
    ✕

    Ragout

    Typisch Hollands

    Ragout

    Dirk Embregts 6 maart 2019

    Ragout is een gerecht dat vooral bestaat uit stukjes vlees en vis,ook zitten er veel kruiden in en nog enkele andere producten. Ragout wordt vaak gebruikt als vulling, bijvoorbeeld voor een kroket. Maar het kan ook er lekker zijn in snackcupjes of toastjes.

    Ik heb voor jullie mijn favoriete soort ragout samengesteld namelijk kalfsvlees ragout. maar als je wilt kan je natuurlijk het kalfsvlees vervangen door een ander soort vlees. Ik raad je wel aan om bij dit recept alleen kip of rund te gebruiken.

    Als eerste de ingrediƫnten voor de ragout:

    1. 500 Gram in blokjes gesneden kalfslappen
    2. 1 schoongemaakte en in parten gesneden ui
    3. 2 takjes peterselie
    4. 4 geplette zwarte peperkorrels
    5. mespuntje tijm
    6. 1 laurierblad
    7. stukje foelie
    8. zout
    9. 5 dl water
    10. 35 Gram bloem
    11. 1 dl koffieroom
    12. 1 eetlepel kappertjes
    13. 1 eetlepel fijngehakte peterselie
    14. 1 ei
    15. peper

    Bereidingswijze

    Doe de blokjes kalfsvlees met de parten uit, de takjes peterselie, de geplette peperkorrels, de tijm, het laurierblad, het stukje foelie, wat zout en het water in een pan. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ca. 45 minuten zachtjes koken tot het gaar is. Haal het vlees met een schuimpaan uit de pan en houd het apart. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg er tijdens het roeren beetje bij beetje de boullion en de koffieroom toe tot een gebonden saus is ontstaan. Voeg het apart gehouden vlees aan de saus toe. Laat de ragout ca 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van de hittebron af en roer de kappertjes, de fijngehakte peterselie en het ei door de ragout.

    Serveer de kalfsvlees ragout onmiddellijk en doe er wat lekkere aardappelen bij of serveer het met snackcupjes. Tast toe!!

    Auteur: Dirk Embregts

    Vorig artikel

    Pasta met Kip

    Volgend artikel

    Lasagne

    Nieuwste berichten

    Snelle pap uit de magnetron

    Snelle pap uit de magnetron

    Rijstwafels

    Rijstwafels

    Falafel

    Falafel

    Laatste recepten

    • Snelle pap uit de magnetron
    • Rijstwafels
    • Falafel
    • Soepstengels
    • Gevulde boterkoek

    Overige informatie

    • Contact
    • Privacy en Cookies
    • Zelf babi ketjap maken
    • Gebakken banaan maken
    • zelf mayonaise maken
    • taart bezorgen
    Arba WordPress thema door XstreamThemes.